YANGO Maślan Sodu 360 mg (90 kaps.)
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Mikrokapsułkowany maślan sodu.
Maślan sodu, inaczej kwas masłowy, jest kwasem tłuszczowym, który powstaje podczas procesu trawienia błonnika pokarmowego przez bakterie w jelitach i odgrywa ważną rolę w prawidłowej pracy układu trawienia.
Występuje on także w tłuszczach zwierzęcych i olejach roślinnych, jednak ilość kwasu masłowego znajdująca się w produktach takich jak masło i ghee jest niewielka w porównaniu z ilością wytwarzaną w jelitach.
SKŁADNIKI:
Skład: Maślan sodu standaryzowany na zawartość min. 71,2% kwasu masłowego, składnik otoczki: skrobia modyfikowana
Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie) masa netto: 44,1 g
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 2 kapsułki |
Maślan sodu | 360 mg | 720 mg |
w tym kwas masłowy (71,2%) | 256 mg | 512 mg |
SPOSÓB UŻYCIA:
Jedna kapsułka, dwa razy dziennie. Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Maślan sodu cechuje się charakterystycznym zapachem.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć. Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/01/07/SD/B78DE4
16 produktów w tej samej kategorii
Zobacz produkty w tej samej kategorii